KALAFIOR

-3. WARZYWA-

SKŁAD:

  • kalafiorkalafior klasaI, klasa II


DOSTĘPNE WIELKOŚCI:

  • kalafior 3-10 mm
  • kalafior 5-20 mm
  • kalafior 20-40 mm
  • kalafior 40-60 mm
  • kalafior powyżej 60 mm

 

PRZEPIS:

Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 84kJ / 22kcal
Białko: 2,2g
Węglowodany ogółem: 4,5g
Tłuszcz całkowity: 0,2g

Sposób przygotowania: zagotować w garnku ok. 1 l osolonej wody. Do gotującej się wody wsypać zawartość opakowania , gotować na lekkim ogniu ok. 5-8 minut i odcedzić. Podawać polane stopionym masłem i posypane zrumienioną na patelni tartą bułką. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub podawany na gorąco jako danie jarskie.

kalafior
Masa netto Opakowanie zbiorcze
Opakowania dla cateringu 1,0 kg
2,0 kg
2,5 kg
10 x 1,0 kg = 10 kg
4 x 2,0 kg = 8 kg
4 x 2,5 kg = 10 kg
Opakowania dla przemysłu 10 kg
20 kg
Kartony
Worki