Sałatka carska
3. mieszanki warzywne i zupy
SKŁAD:
- marchew plaster
- kalafior róże
- brokuł róże
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 95kJ / 23kcal
Białko: 1,9g
Węglowodany ogółem: 5,6g
Tłuszcz całkowity: 0,3g
Wartość energetyczna: 95kJ / 23kcal
Białko: 1,9g
Węglowodany ogółem: 5,6g
Tłuszcz całkowity: 0,3g
Sposób przygotowania: Zagotować w garnku ok. 1 litra wody z dodatkiem soli do smaku. Do gotującej się wody dodać zawartość opakowania i gotować na lekkim ogniu ok.5-8 minut. Ugotowane warzywa odcedzić, podawać jako dodatek do dań mięsnych polane stopionym masłem i posypane tartą bułką. Sałatkę można wykorzystać także do przygotowania dań warzywnych.
Masa netto | Opakowanie zbiorcze | |
---|---|---|
Opakowanie detaliczne | 0,4 kg 0,45 kg |
20 x 0,4 kg = 8 kg 20 x 0,45 kg = 9 kg |