Warzywa na patelnię z ryżem

3. mieszanki warzywne i zupy
SKŁAD:

  • ryż
  • marchew
  • papryka melanż
  • groszek zielony
  • pieczarka
  • cebula
  • kukurydza
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 408kJ / 97kcal
Białko: 3,2g
Węglowodany ogółem: 22,3g
Tłuszcz całkowity: 0,4g

Sposób przygotowania: Zawartość torebki bez rozmrażania wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem (3-4 łyżki). Po wsypaniu zawartości podlać niewielką ilość wody (ok. 1/2 szklanki) i dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 10-12 minut aż ryż i warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu całość zamieszać łyżką. Pod koniec duszenia doprawić solą, pieprzem. Podawać na ciepło.

Masa netto Opakowanie zbiorcze
Opakowanie detaliczne 0,4 kg 20 x 0,4 kg = 8 kg