FRYTKI ZIEMNIACZANE PROSTE
-7. FRYTKI-SKŁAD:
- ziemniaki
- olej roślinny
DOSTĘPNE WIELKOŚCI:
INNE RODZAJE:
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 719kJ / 172kcal
Białko: 2,5g
Węglowodany ogółem: 28,0g
Tłuszcz całkowity: 5,5g
Wartość energetyczna: 719kJ / 172kcal
Białko: 2,5g
Węglowodany ogółem: 28,0g
Tłuszcz całkowity: 5,5g
Sposób przygotowania:
FRYTOWNICA: rozgrzać olej do temp. 175°C i smażyć produkt przez 3-4 minuty.
PIEKARNIK: zamrożone frytki wysypać bezpośrednio z torebki i równomiernie rozłożyć na blasze rozgrzanego piekarnika do 220°C. W czasie pieczenia frytki przemieszać kilkakrotnie. Piec około 15-18 minut.
- CZY WIESZ, ŻE?
- Frytki powinny być sporządzane ze specjalnych odmian ziemniaków, zawierających duże ilości skrobi i o podłużnym kształcie bulwy. Frytki wytworzone z takich odmian ziemniaków nie wchłaniają dużych ilości tłuszczu, przez co są smaczniejsze i mniej ciężkostrawne. Najlepsze ziemniaki na frytki to odmiany Denar, Asterix i Innvator.
Masa netto | Opakowanie zbiorcze | |
---|---|---|
Opakowania dla cateringu | 2,5 kg | 4 x 2,5 kg= 10 kg |
Opakowania dla przemysłu | 10 kg 20 kg |
Kartony Worki |