Sałatka z kalafiora, pomidorów i ziemniaków z rukolą
Kulinarne InspiracjeSKŁADNIKI:
- 1 opakowanie mrożonki kalafiora ZPS „Maków”
- Pół paczki świeżej rukoli
- 4 ugotowane ziemniaki pokrojone na kawałki
- 4 duże pomidory albo 12 pomidorków koktajlowych
- Zioła do smaku
Porcja dla 4 osób.
PRZYGOTOWANIE:
Opakowanie mrożonki kalafior ZPS „Maków” ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu kalafior odcedzić, przelać zimną wodą i ostudzić. Na półmisku ułożyć sałatę ukolę, ostudzony kalafior, pokrojone na kawałki ziemniaki oraz pokrojone pomidory. Można posypać świeżymi ziołami, np. koperkiem.
Potrawa może być podawana jako samodzielne danie lub może stanowić dodatek do dań mięsnych.