Mieszanka owocowa
1. owoce i mieszanki owocoweSKŁAD:
- śliwka z pestką
- porzeczka czarna
lub aronia - truskawka
- wiśnia z pestką
- porzeczka czerwona
- agrest
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 119kJ / 28kcal
Białko: 0,7g
Węglowodany ogółem: 7,2g
Tłuszcz całkowity: 0,4g
Wartość energetyczna: 119kJ / 28kcal
Białko: 0,7g
Węglowodany ogółem: 7,2g
Tłuszcz całkowity: 0,4g
Sposób przygotowania: mieszanka owocowa może służyć do przygotowania kompotów, deserów i ciast. Kompot przygotowujemy jak z owoców świeżych. Przed gotowaniem nie rozmrażać. Do przygotowania ciast i deserów rozmrażać w temperaturze pokojowej i podawać posypane cukrem.
Masa netto | Opakowanie zbiorcze | |
---|---|---|
Opakowanie detaliczne | 0,4 kg | 20 x 0,4 kg = 8 kg |