Ratatui z kurczakiem

Kulinarne Inspiracje

SKŁADNIKI:

Porcja dla 3-4 osób.

depositphotos_6491914-Ratatouille-on-bowl- Ratatui_cut

PRZYGOTOWANIE:
Pierś kurczaka wyluzować z kostek, pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju (2 łyżki) na kolor złoty. Na rozgrzany olej 2 łyżki wsypać zawartość opakowania mrożone Ratatui ZPS „Maków” i dusić ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu. pod koniec duszenia dodać wyciśnięty ząbek czosnku i obsmażoną pierś kurczaka, wymieszać na patelni. Całość dusić jeszcze ok. 1- 2 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość przełożyć do wygrzanego półmiska. Udekorować listkami bazylii.

Podawać jako przekąskę lub danie podstawowe z dodatkiem białego pieczywa.