Sałatka carska

3. mieszanki warzywne i zupy
SKŁAD:

  • marchew plaster
  • kalafior róże
  • brokuł róże
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 95kJ / 23kcal
Białko: 1,9g
Węglowodany ogółem: 5,6g
Tłuszcz całkowity: 0,3g

Sposób przygotowania: Zagotować w garnku ok. 1 litra wody z dodatkiem soli do smaku. Do gotującej się wody dodać zawartość opakowania i gotować na lekkim ogniu ok.5-8 minut. Ugotowane warzywa odcedzić, podawać jako dodatek do dań mięsnych polane stopionym masłem i posypane tartą bułką. Sałatkę można wykorzystać także do przygotowania dań warzywnych.

Masa netto Opakowanie zbiorcze
Opakowanie detaliczne 0,4 kg
0,45 kg
20 x 0,4   kg = 8 kg
20 x 0,45 kg = 9 kg