Sałatka meksykańska
3. mieszanki warzywne i zupy
SKŁAD:
- marchew
- papryka melanż
- kukurydza
- groszek zielony
- fasola szparagowa
PRZEPIS:
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 187kJ / 45kcal
Białko: 2,5g
Węglowodany ogółem: 10,8g
Tłuszcz całkowity: 0,5g
Wartość energetyczna: 187kJ / 45kcal
Białko: 2,5g
Węglowodany ogółem: 10,8g
Tłuszcz całkowity: 0,5g
Sposób przygotowania: zagotować w garnku ok. 1 l wody z dodatkiem soli do smaku. Do gotującej się wody dodać zawartość opakowania i gotować na lekkim ogniu ok 8-10 minut. Ugotowane warzywa odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Podawać z sosem majonezowym lub winegret.
Masa netto | Opakowanie zbiorcze | |
---|---|---|
Opakowanie detaliczne | 0,40 kg | 20 x 0,40 kg = 8 kg |