Warzywa na patelnię z ryżem
3. mieszanki warzywne i zupy
SKŁAD:
- ryż
- marchew
- papryka melanż
- groszek zielony
- pieczarka
- cebula
- kukurydza
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 408kJ / 97kcal
Białko: 3,2g
Węglowodany ogółem: 22,3g
Tłuszcz całkowity: 0,4g
Wartość energetyczna: 408kJ / 97kcal
Białko: 3,2g
Węglowodany ogółem: 22,3g
Tłuszcz całkowity: 0,4g
Sposób przygotowania: Zawartość torebki bez rozmrażania wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem (3-4 łyżki). Po wsypaniu zawartości podlać niewielką ilość wody (ok. 1/2 szklanki) i dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 10-12 minut aż ryż i warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu całość zamieszać łyżką. Pod koniec duszenia doprawić solą, pieprzem. Podawać na ciepło.
Masa netto | Opakowanie zbiorcze | |
---|---|---|
Opakowanie detaliczne | 0,4 kg | 20 x 0,4 kg = 8 kg |