Zapiekanka z makaronem, brokułami, pieczarkami i boczkiem

Kulinarne Inspiracje

SKŁADNIKI:

Porcja dla 6 osób.

Pasta-with-broccoli-and-mushrooms

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (al dente). Cebulę pokroić na paseczki, rozgrzać na niewielkiej ilości tłuszczu, dodać pokrojone w paski pieczarki i razem usmażyć. Opakowanie mrożonki brokuł ZPS „Maków” ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu brokuł odcedzić i przelać zimną wodą. Boczek pokroić w cienkie plastry, usmażyć na patelni. Śmietanę połączyć z wodą, przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i zagotować. Na spód naczynia żaroodpornego położyć część makaronu, na niego brokuł, pieczarki, resztę makaronu i boczek. Zalać śmietaną i posypać startym serem. Włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiec przez ok. 10 min.