Zupa kalafiorowa z koperkiem
3. mieszanki warzywne i zupy
SKŁAD:
- kalafior róże
- marchew
- pietruszka
- por
- seler
- kalafior kostka
- natka kopru
PRZEPIS:
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna: 91kJ / 22kcal
Białko: 2,0g
Węglowodany ogółem: 5,5g
Tłuszcz całkowity: 0,2g
Wartość energetyczna: 91kJ / 22kcal
Białko: 2,0g
Węglowodany ogółem: 5,5g
Tłuszcz całkowity: 0,2g
Sposób przygotowania: Zagotować w garnku 1-1,5 l wody z kostką rosołową lub wywar z mięsa. Dodać zawartość opakowania do gotującego się wywaru i gotować ok. 15-20 minut. Zupę doprawić do smaku, dla poprawy aromatu i smaku można zupę zabielić śmietaną.
Masa netto | Opakowanie zbiorcze | |
---|---|---|
Opakowanie detaliczne | 0,40 kg 0,45 kg |
20 x 0,40 kg = 8 kg 20 x 0,45 kg = 9 kg |