Zupa kalafiorowa z kurczakiem
Kulinarne InspiracjeSKŁADNIKI:
- 1 opakowanie mrożonki zupa kalafiorowa ZPS „Maków”
- pierś kurczaka
- 6 szklanek rosołu z drobiu (może być z kostki)
- pomidor
- szklanka śmietany
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- sól
- przyprawa do zup
- posiekana natka pietruszki do posypania zupy
Porcja dla 3-4 osób.
PRZYGOTOWANIE:
Pierś kurczaka wyluzować z kostek, pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju / oliwie na kolor złoty. Do gotującego się rosołu dodać opakowanie mrożonej zupy kalafiorowej ZPS „Maków”. Po 3 minutach dodać obsmażone mięso kurczaka i obrane ze skórki, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę pomidory. Gotować około 10 minut, na koniec przyprawić do smaku. Po zdjęciu z ognia połączyć z roztrzepaną śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać na gorąco.